måndag 31 januari 2022

Spring eller dö av Maria Adolfsson

Den fjärde delen i serien om Doggerland!

Handling: Det är fullsatt i hamnen den soliga septemberdag när Doggerlands första pridefestival ska gå av stapeln och valspurten närmar sig. Men plötsligt förbyts den uppsluppna stämningen i skräck. Någon skjuter rakt in i folkmassan. När polisen anländer är gärningsmannen redan död.

Den höggravida kriminalinspektören Karen Eiken Hornby är fast besluten att ta reda på mördarens motiv och kartlägga hans sista tid i livet. Det hon upptäcker försätter både henne själv och andra i fara.

 

Uppläsare: Angela Kovács 

Det här är en serie som jag verkligen gillar. Boken börjar otroligt spännande med festivalstämning som plötsligt avbryts av skottlossning. Karen som är höggravid gör sitt bästa att undkomma och skydda sitt barn. Men alla har inte samma tur. Hon har egentligen redan gått på ledighet inför födseln men känner att hon inte kan låta bli att börja jobba igen. Bara lite till. 

Boken har som vanligt en blandning av traditionellt polisarbete men handlar också om hennes nära och kära och sånt som finns runt dem. Relationen till Leo och där de kommer närmare varandra, väninnan som lever i skräck för sitt ex, en annan som verkar hitta en ny lite oväntad kärlek och så vidare. 

Jag tycker att det finns en del likheter med Elly Griffiths böcker om Ruth Galloway där båda huvudkaraktärerna har intressanta människor runt sig där majoriteten är hyfsat vanliga men ändå tydliga personligheter. Dessutom finns ovanan hos båda författarna att utsätta sina huvudkaraktärer för fara i slutet. Oftast för att de inte kan låta bli att utmana ödet. Men inte alltid. I den här boken blev det för spännande för mig att lyssna på så jag läste nog minst en tredjedel som e-bok. 

Som alltid ger den här serien mersmak och lyckligtvis kommer nästa del nu i februari!

Betyget blir 4 av 5 i kategorin deckare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar