torsdag 11 augusti 2022

Aldrig glömma av Britt Peruzzi

Första delen i Rivieran-serien!

Handling: Fukten från den nordafrikanska siroccovinden har Franska rivieran i sitt grepp när en kvinna hittas mördad i en bergsby ovanför Nice. Först på plats är kriminalkommissarie Alda Luppi som precis återvänt i tjänst efter en nervsjukdom. Sällsynt, smärtsam och nära att förgöra henne. Utredningen påverkas av hettan, rädslan för återfall och oväntade motgångar. Under en intensiv vecka grumlas kommissariens omdöme i takt med att kustens vackra fasad krackelerar. Till slut återstår bara en fråga: Hur långt kan man fly innan minnena hinner ikapp?

Den här boken fick jag när jag fyllde år av @enannan_annika och jag sparade den till semestern. Och eftersom kaffeochkultur har sin världsutmaning som jag följer och de har Frankrike som land under augusti så sparade jag boken till slutet av semestern. 

Det här är den första boken om Alda Luppi. Hon lever med man och barn i Nice och jobbar som kriminalkommissarie där. Hon har dessutom haft stora problem med en hemsk nervsjukdom men är nu i tjänst igen. Just den här biten tyckte jag var rätt jobbig att läsa om. Dessutom har jag precis läst på Instagram om en ny författare som verkar lida av samma sak eller något väldigt lika det här. Så jag blev nog lite extra berörd av det. 

Det som är bäst annars med boken är miljön på Franska rivieran och allt gott de äter och dricker. Här njuter jag en hel del av detaljerna. Jag tycker även om kombinationen av karaktärer där det finns en hel del sympatiska personer. Men allt är inte bra utan det finns även störningar och kanske lite svartsjuka. 

Själva kriminalfallet är kanske inte det bästa. Men det är inget ovanligt i en ny deckarserie där det handlar om att lära känna personerna också. Det här känns som en mening jag upprepat ett flertal gånger i år. Oavsett lär jag fortsätta serien för att se hur det går för Alda och även få njuta mer av omgivningarna. 

Betyg 3+ av 5 i klassen deckare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar