tisdag 31 januari 2023

I lagens skugga av David Baldacci

Den sjunde boken i serien om Amos Decker!

Handling: En federal domare och hennes livvakt hittas brutalt mördade i domarens hem i Florida. Det enda mördaren lämnat efter sig är ett märkligt visitkort skrivet på latin.

För FBI-agent Amos Decker är dubbelmordet ett mysterium. Domaren måste ha skaffat sig otaliga fiender under åren, men grannarna och den närmaste familjen - alla med vattentäta alibin - har varken sett eller hört något, och det finns inga tecken på inbrott. Det hjälper inte heller att Decker, som genomgår en personlig kris efter en väns självmord, blir påtvingad en ny kollega, FBI-agent Frederica "Freddie" White. 

Uppläsare: Reine Brynolfsson

Precis som tidigare böcker om Amos Decker får vi ta del av en spännande historia med lite olika vändningar. I den här boken har han dessutom fått en ny partner vilket känns rätt skönt. 

Det finns också en hel del mörker och bekymmer för flera av huvudpersonerna i boken. Amos lider som alltid av sin skada och vet inte var den ska ta vägen. Och en händelse i början av boken får honom att fundera lite extra på sin framtid. 

Själva fallet är som vanligt rätt komplext och inte alls självklart. Sen kom även delen som vi läsare tycker om men som kanske inte är något som sker så ofta i verkligheten. Och det är när vi får massor av information om bakgrunden av en som är skyldig till något.

Som  helhet är den precis vad jag förväntade mig och hoppades på. Den hör till den bättre halvan av serien men inte en av de bästa.

Betyg 4 av 5 i genren deckare/thrillers. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar