torsdag 18 oktober 2012

Den sista goda människan av A.J. Kazinski

En avancerad thriller!

Handling: Niels Bentzon arbetar vid Köpenhamnspolisen och ställs inför en serie ovanliga mord som har inträffat på olika ställen i världen. Någon eller några tar livet av "goda människor". Det handlar om barnläkare, nödhjälpsarbetare och människorättskämpar. De döda är alla brännmärkta med ett nummer på ryggen. 

Astrofysikern Hannah Lund menar att hon kan se ett system i de siffror som offren har blivit märkta med. Enligt detta system ska det ständigt finnas trettiosex verkligt goda människor i världen - och nu har trettiofem av dem dödats. Frågan är om Niels Bentzon kan hindra att även den sista goda människan dör.


Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om den här boken. Jag tycker definitivt att den var bra (betyg 4 av 5). Sen känns den mer som en thriller än en traditionell deckare. Det är visserligen en hel del polisarbete men det är även en avancerad intrig med många teorier men de blir inte så avancerade att man inte hänger med.

Vi får även följa Tommaso Di Barbara, polis i Venedig som är den som skickar vidare materialet om de mystiska dödsfallen till Interpol. Niels Bentzon är en speciell person som jobbar som förhandlare i gisslansituationer. Av olika skäl får han börja gräva i det här och tack vare Hannah Lund kommer de allt närmare gåtan.

Min pocketbok är på 557 sidor men ändå känns den inte så lång. Kanske för att den lästes till stora delar under vår semester på Cypern.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar