torsdag 11 oktober 2012

Sonjas sista vilja av Åsa Hellberg

En riktigt mysig roman!

Handling: Det tillhörde ovanligheterna att en död kvinna låg utanför entrén till Åhléns, men Sonja Gustavsson hade aldrig varit en särskilt vanlig kvinna. Hon hade inte planerat att dö mitt i Farsta centrum, men om hon vetat att det var där det skulle ske hade hon inte haft något emot det.

Däremot hade hon planerat allt för sina väninnor, Maggan, Rebecka och Susanne, som chockas rejält av hennes testamente. De får dela på allt alla miljoner och alla spännande investeringar. Men först måste de uppfylla vissa villkor Vill de och kan de göra Sonja till viljes?

Sonjas sista vilja är en riktig bladvändare. Tre vanliga tjejer i femtioårsåldern rycks upp från sina liv och tvingas börja om på nytt under mycket ovanliga omständigheter. Vi följer dem andlöst vare sig det handlar om heta kärleksaffärer i Paris, jobbiga exmakar i Stockholm eller gulliga barnbarn i Östersund.


Den här lästes på Cypern delvis på stranden och delvis på hotellrummet och kan det bli bättre? Den är mysig och lättsam och får nog en hel del kvinnor att önska ett liknande arv eller i alla fall att någon lägger sig i ens liv på samma framgångsrika sätt. Boken är inte ett litterärt mästerverk utan lättläst och till stor del förutsägbar. Men ibland är det precis det man vill ha och behöver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar