måndag 29 oktober 2012

Röd lilja av Nora Roberts

Den tredje boken i den romantiska trilogin om Harpers handelsträdgård och skuggan som vilar över den.

Handling: Hayley tänker inte riskera allt hon älskar. Hon älskar sin lilla dotter Lily, sitt jobb på Harpers Handelsträdgård och sina nära väninnor Roz och Stella. Hon älskar också sin speciella vänskap med Harper, Roz äldsta son. Hon tänker inte riskera allt det här för en förälskelse.

Men det finns något mycket värre som kommer att störa Hayley. Den osaliga kvinnliga ande som hemsökt godset sedan slutet på 1890-talet beter sig alltmer opålitligt och våldsamt. Och hon har bestämt sig för att tränga in i Hayleys sinne för att få som hon vill. Kommer de tre kvinnorna någonsin få sinnesro på gården? I tredje delen Röd lilja avslutar Nora Roberts trädgårdstrilogi med ett härligt tempo och mycket romantik.

I den tredje boken får man äntligen veta vad som faktiskt hände med Amelia som går igen på godset. Det är också den här boken som generellt tilltalar mig minst, i synnerhet kärleksdelarna. Kanske för att Hayley är den yngsta och längst från mig i ålder eller för att jag kan det hela nu. Däremot känns det bra att avsluta serien så inga frågetecken kvarstår.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar