torsdag 17 mars 2022

Familj för nybörjare av Sarah Morgan

En feelgood med mycket smärta!

Handling: Floristen Flora lever för sina blommor och drömmer om en stor varm familj att dela livet med. Hon växte upp utan föräldrar och har alltid känt sig lite ensam. Men så träffar hon Jack och med honom får hon en stor familj på köpet - drömmen har äntligen gått i uppfyllelse!

Jacks tonårsdotter Izzy saknar och sörjer sin mamma som gick bort för ett år sedan. Izzy har tagit hand om både pappan och syskonen sedan den ödesdigra dagen, och enligt henne finns det absolut inte plats för någon annan i deras liv. Men så bjuder Jack med sin nya flickvän på deras sommarsemester ...

Det blir tre turbulenta veckor som de sent ska glömma - och när sommaren går över i höst har både Flora och Izzy insett att en riktig familj faktiskt kan se ut på många olika sätt.

Den här boken lyser feelgood lång väg. Det är både blommor, glada färger och en kvinna sedd bakifrån på omslaget vilket verkar passa in på väldigt många böcker i kategorin (vilket jag läst om lite här och var senaste tiden). Men den här boken innehåller nog lite mer sorg än vanligt. Vilket i mitt fall är något positivt.

Vi får följa Flora som jobbar som florist och som träffar Jack. Vad som gör deras relation komplex är att Jack har två barn och det har gått ungefär ett år sen han blev änkling. Och hans äldsta dotter Izzy blir allt annat än glad när Flora presenteras för barnen. Flora som själv blev föräldralös tidigt förstår att allt inte är som det ska med Izzy trots fasaden hon kämpar med.

Ibland följer vi Izzy istället för Flora och får se lite mer om hur dåligt hon mår. Man får tidigt inse att det inte bara är dödsfallet i sig som skaver utan något mer. Det finns så mycket tankar och smärta där och sånt hon inte vågar prata om med någon. Men Jack ser inte hennes sorg eftersom hon gör sitt bästa att dölja den. Jag misstänker rätt tidigt vad som skaver och blir inte så förvånad när det väl kommer fram.

Jag tycker om att vi får följa dem genom lite olika personer för att få en berättelse ur lite olika perspektiv. Jag blir berörd av smärtan som finns där och otillräckligheten för de som inte mår bra. Sen är det ju en tydlig feelgood med rätt stereotypa karaktärer och där man vet att slutet kommer bli bra, på ett eller annat sätt. Och stället där de semestrar verkar underbart även om jag som värd hade blivit galen på gäster som var där så länge och med allt fixande. Men i en bok så här så låter det nästan bara underbart. 

Betyg 4 i kategorin feelgood!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar