måndag 7 mars 2022

Bokrea och nya böcker!

Efter att ha varit återhållsam nu under flera år unnade jag mig att köpa på mig ett gäng böcker under rean plus någon enstaka som inte var på rean. Vissa av böckerna kan nog bli liggande ett tag och passa in i olika utmaning. Inköpen gjordes främst från Bokus men det blev några från Adlibris också. 

Paradiset av Abdulrazak Gurnah (nobelpristagare och född i Zanzibar eller numera Tanzania och jag har ännu inte läst någon bok som utspelar sig där)

Familj för nybörjare av Sarah Morgan (feelgood)

Ensamma tillsammans av Jörgen Löwenfeldt (en bok som verkar passa både mig och sambon)

Roskoden av Kate Quinn (jag har en dragning till kodknäckning men blev lite chockad över hur tjock boken var - 633 sidor)

När bergen sjunger av Nguyen Phan Que Mai (en bok som utspelar sig i Vietnam och jag har inte läst någon bok än som utspelar sig där)

Längtans latituder av Shubhangi Swarup (indisk bok som passar utmärkt till en utmaning senare i år som @kaffeochkultur har)

Hundra år av ensamhet av Gabriel García Márquez (klassiker, författaren är nobelpristagare och av colombianskt ursprung)

Berättelsen om Alice Hart av Holly Ringland (utspelar sig i Australien) 

Damen med hunden av Anton Tjechov (beställdes innan kriget började, rysk novellsamling, klassiker)

Slaget om Troja av Theodor Kallifatides (köptes med tanke på att den utspelar sig i Grekland inför @kaffeochkulturs världsutmaning där Grekland är landet för mars månad)

Kåda av Ane Riel (dansk prisbelönt spänningsroman)

Pumaspår av Nevada Barr (en spänningsserie som utspelar sig i olika nationalparker i USA, här är första delen)

En sång för Hedda av Annika Estassy (en feelgood-serie som jag tänkt fortsätta med länge)

Glasveranda med sjöutsikt av Hanna Blixt (en feelgood som utspelar sig i Dalarna i trakterna där vi hyrt stuga i sommar, så den här lär bli läst då)

Fädernas synder av Åsa Larsson (en så tjock deckare läser jag hellre än lyssnar på)

Ord i djupaste blått av Cath Crowley (en australiensisk ungdomsbok som verkar väldigt fin)

Generation X av Douglas Coupland (jag har länge varit nyfiken på den här och blev lite extra sugen när jag läste hans Microslavar när jag satt med rea-beställningen)

Mycket smak på nolltid av Jennie Walldén (jag gillar verkligen hennes mat)

4 kommentarer:

 1. Oj, du gick verkligen all-in 😁 Kåda har jag läst och den var riktigt bra. Hundra år av ensamhet läste jag för... ja, det borde vara över tre decennier sedan och det jag minns är att den var omöjlig att komma in i, men halvvägs in så blev det bättre 🙂

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, eller hur! Det låter bra ang. Kåda. Sambon köpte Monstret av henne istället. Spännande kring Hundra år av ensamhet. Jag får se vad jag tycker där och då.

   Radera
 2. Svar
  1. Eller hur! Det känns verkligen lyxigt med massa olästa böcker.

   Radera