lördag 28 november 2020

Kommande böcker i december 2020

Jag har så svårt att förstå varför det inte kommer ett gäng trevliga nyheter som man kan önska sig som julklapp. Men något gör ju att det inte är så. Frågan är vad? 

Jag hittade två böcker i alla fall som jag kan tänka mig att läsa men den sista av dem kommer ut efter jul så inte ens den går att önska sig i julklapp.

Egentligen är jag inte särskilt fotbollsintresserad men har en väldigt intresserad son och försöker därför ha lite koll. Jag har dessutom läst Zlatans biografi och uppskattade den. Eventuellt får sonen den här i present framöver. Inte för att han älskar böcker dock tyvärr... Han hänger mycket heller med kompisar på fotbollsplanen eller spelar Xbox med dem.

Officiella biografin Luka Modrić - Min berättelse av Luka Modrić och Robert Matteoni

Idrottsförlaget

Utgivningsdatum: 2020-12-01

I sin första självbiografi berättar den kroatiska legendaren Luka Modrić, en av Real Madrids ”Galacticos”, historien om sin otroliga resa från barndomen i ett krigsdrabbat Jugoslavien till positionen som flerfaldig Champions League-vinnare och den mest hyllade fotbollsspelaren i världen.

När Luka för första gången berättar sin livshistoria får vi ta del av detaljer från barndomen i det hårt krigsdrabbade Jugoslavien. Han berättar om sina första år som fotbollsspelare och avslöjar tankarna bakom viktiga beslut i Dinamo Zagreb, Tottenham och Real Madrid. Han berättar från insidan om bland annat Kroatiens dramatiska väg till den spektakulära VM-finalen.

Hur tänker han under avgörande matcher? Vad har han för inre driv som motiverar honom på planen? Hur har hans förhållande varit till viktiga spelare och tränare? Allt detta och mycket mera berättar Luka om i denna, sin officiella biografi.


Nästa boken är del två i en serie om Blix och Ramm där första boken kom ut i mars i år. Jag tyckte första boken lät intressant men har inte kommit mig för att läsa eller lyssna på den. Nu är det dags för del två.

Rökridå av Thomas Enger och Jørn Lier Horst

Wahlström & Widstrand

Utgivningsdatum: 2020-12-28

En bombexplosion på nyårsafton sätter Oslo i terrorberedskap. Ett av namnen på listan över skadade är bekant för Alexander Blix: Ruth-Kristine Smeplass, mamma till Patricia som två år gammal kidnappades tio år tidigare och har varit försvunnen sedan dess. När fallet får ny aktualitet fattar också bloggaren Emma Ramm intresse för det olösta mysteriet. Från var sitt håll försöker Emma och Alexander tränga igenom den rökridå som lagts ut för att dölja sanningen om Patricias bortförande.

2 kommentarer:

  1. Horst & Enger missade jag tydligen. Jag är inte heller speciellt fotbollsintresserad, men sambon är och det går liksom inte att undvika att ha koll. Just Luka Modrić var det dock jag som fick ögonen på först av oss 😄

    SvaraRadera
    Svar
    1. Då har du kanske en läglig julklapp till honom. :-)

      Radera