måndag 29 januari 2024

Kommande böcker i februari 2024

Skönt nog var det inte så många böcker som verkligen lockade och två av böckerna är från serier som jag ligger i fas med så de här är efterlängtade!

Först ut är en författare som trendat otroligt men som jag aldrig testat. Kanske är det dags? Det här är den första boken i den nya serien Hopplös.

Hopplös av Colleen Hoover

Förlag: Modernista

Antal sidor: 384

Utgivningsdatum: 2024-02-01

Sky Davis går sista året på high school när hon träffar Dean Holder. Redan från deras första möte både skrämmer och fängslar han henne. Det är något med Holder som lockar fram minnen från hennes smärtsamma förflutna.
Sky är fast besluten att hålla sig undan, men Holders envishet och gåtfulla leende bryter ner hennes försvar och bandet mellan dem stärks. Men det visar sig snart att den mystiske Holder bär på egna hemligheter, och när dessa avslöjas ska de förändra Sky för all framtid.
Bara genom att konfrontera sina känslomässiga sår kan Sky och Holder hoppas läka dem - och till sist hitta ett sätt att leva och älska.
 


Här kommer den sjunde och efterlängtade boken i serien Doggerland!

Tiga som muren av Maria Adolfsson

Wahlström & Widstrand

Antal sidor: 352

Utgivningsdatum: 2024-02-06

Kriminalinspektör Karen Eiken Friis befinner sig med maken Leo och dottern Selma på Noorö för att fira midsommar tillsammans med släkten. Efter ett telefonsamtal från jobbet ser Karen sin chans att få en stunds respit från det påfrestande umgänget med släkten, och lovar att hjälpa de lokala kollegerna med att titta närmare på ett försvinnande. Samtidigt har Karens syster, journalisten Helena, börjat gräva i något som leder till att hon utsätts för hot. Om hon inte tiger om det hon upptäckt kommer hon att råka illa ut. Bara med Karens hjälp kan hon få fram tillräckligt med bevis för att undanröja hoten, och för att lyckas måste de lämna Doggerland och resa till Sverige.


Här kommer den andra boken i serien om Travis Devine. Jag har ännu inte läst/lyssnat på den första men kommer göra det framöver.

Avgrunden av David Baldacci

Bokfabriken

Antal sidor: 416

Utgivningsdatum: 2024-02-06

Travis Devine har blivit tvångsvärvad till en specialenhet inom Homeland Security. Gemensamt för säkerhetsagenterna inom den hemliga enheten är att de alla gjort sig skyldiga till fruktansvärda misstag. Specialenheten är deras sista chans att sona sina brott genom att skydda nationen från dess fiender.

När en CIA-agent med insyn i USA:s smutsigaste statshemligheter mördas i en liten fiskeort i Maine på amerikanska östkusten, skickas Travis Devine dit för att infiltrera samhället. Om den okända mördaren har kommit över några av hemligheterna är det mer än nationens ära som står på spel, och tiden börjar rinna ut ...


Här kommer första delen i feelgood-serien Öarnas ö som lockar!

Vågor av längtan av Anne-Lie Högberg

Printz

Antal sidor: 276

Utgivningsdatum: 2024-02-07

En blåsig sensommardag kliver konstnären Donna Höök i land på den lilla ön Åstol, i Bohusläns skärgård. En ö hon aldrig har hört talas om, förrän nu. I väskan har hon brevet som fått henne att åka dit - en inbjudan till en begravning.

Det har bara gått ett år sedan Donnas man, Sixten, gick bort, och att åka iväg på ännu en begravning känns både oroligt och främmande. Framför allt när familjen hon möter på ön - restaurangägaren Gösta, hans syster Hanna och deras mor Majken - inte alls verkar vara bekväma med hennes närvaro. Kan Donna hitta en nystart på den dramatiska ön, eller hör hon helt enkelt inte hemma där?

Inom kort nystas en spännande familjehistoria upp där det visar sig att Majken för mer än femtio år sedan olovligt förälskade sig i fiskarsonen Percy på Åstol. Deras kärlekshistoria är komplicerad, och deras val kommer att ge konsekvenser långt fram i tiden ...


Här kommer en ny serie som gör mig nyfiken. Men det finns ju en risk för att den kommer vara för obehaglig.

Hembiträdet av Freida McFadden

Modernista

Antal sidor: 320

Utgivningsdatum: 2024-02-22

Millie har avtjänat ett tioårigt fängelsestraff och bor i sin bil när hon får jobb som hembiträde hos familjen Winchester: mamma Nina, pappa Andrew och nioåriga dottern Cecelia. Bostad ingår - ett minimalt vindsrum i familjens hus.
Det är Millie som berättar. Om hur hon omsorgsfullt sköter sina arbetsuppgifter: städar hela huset, hämtar dottern från skolan, lagar utsökt mat varje kväll innan hon själv går upp till sitt vindsrum och äter. Men hur hon snart upptäcker att familjen Winchester döljer mörkare hemligheter än hon själv, och hur Ninas beteende blir allt mer bisarrt.
För varje dag tycks Andrew mer nedbruten. Millie föreställer sig hur det skulle vara att leva Ninas liv, och bara en enda gång provar hon en av Ninas skinande vita klänningar. Men Nina kommer på henne, och Millie upptäcker - för sent - att hennes vindsrum bara går att låsa från utsidan.
Mille tröstar sig med att familjen Winchester inte vet vem hon egentligen är, eller vad hon är kapabel till...


Äntligen kommer en ny bok i serien Lasarettet (den fjärde). Den förra läste jag för sex år sen så det blir nog en utmaning med karaktärerna. 

Med liv och lust av Karin Wahlberg

Albert Bonniers Förlag

Antal sidor: 377

Utgivningsdatum: 2024-02-26

Nu har det hunnit bli 1963 och en ny tid står för dörren. Tv:n visar Perry Mason och hos barnmorskan Stina och hennes kolleger har männen börjat vilja vara med vid förlossningarna. Läkarfrun Nancy, numera reporter på Ekstad-Tidningen, bevakar den senaste tidens bränder som skapar oro bland ortsborna. Är det en pyroman som är i farten? För syster Greta vankas snart pensionen efter ett långt yrkesliv. Sextonåriga Marianne ska ta realen, men drar inte jämnt med styvmor Dorran. Och syster Ella-Kristin trivs, både med jobbet på Akuten och hemma med sin Carl, även om de fortfarande bara är två. Fast skuggor finns det förstås också i allas våra liv. Och trots skyddsnät alltjämt både utsatta barn och vuxna som far illa.  

 

4 kommentarer:

  1. Jag är nyfiken på Colleen Hoover av precis samma anledning, men hon har fått vara med en gång och det får räcka. Tills jag har läst något av henne i alla fall 🙂

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag förstår precis vad du menar! Jag tror inte jag tagit med henne tidigare och det här var den första boken i serien. Men jag lär inte heller ta med någon ny innan jag testat att läsa något.

      Radera
  2. Hembiträdet är jag lite nyfiken på :)

    SvaraRadera