onsdag 27 juli 2016

Gloria av Åsa Hellberg

Av författaren till Sonjas sista vilja!

Handling: Gloria har panik. Hon är Stockholmsoperans mest självlysande stjärna men nu ska hon repetera Carmen - mot sin gamla kärlek Dominic. Han, som lämnade henne för att göra internationell karriär, är tillbaka. Gloria inser att det kommer att påverka hennes behagliga liv på ett sätt hon inte alls planerat för. Som 53-årig sångerska borde hon tänka på pension snarare än på passion.

Även hennes lillasyster Agnes liv är omtumlande. Hon är flygkapten och i vanliga fall lugn och balanserad, men när äktenskapet krisar flyr hon hem till Gloria. Systrarna har alltid stått varandra nära även om de är väldigt olika. För första gången sedan de var små umgås de nu dag som natt. Saker från barndomen kommer upp till ytan och medan de gräver i sitt förflutna växer dramat på Operan, både på scen och privat. Rollfiguren Carmens öde vävs samman med Glorias eget liv på ett högst dramatiskt och oväntat sätt.


Åsa Hellberg skriver lite mer lättsamma böcker och då gärna med aningen äldre huvudpersoner vilket kan vara rätt uppfriskande ibland. Men de har ändå mycket kvar att ge.

Här handlar det om två systrar som är väldigt olika varandra. Miljöerna är också lite mer ovanliga som Operan och flygplan och allt runt omkring. Systrarnas båda privatliv är verkligen turbulenta just nu och det gör att handlingen bara flyger fram. Dessutom finns det lite i barndomen som gror och jag blir inte förvånad om det kommer en uppföljare till den här boken.

Jag får alltid lite problem när en karaktär är lite för hetlevrad vilket Gloria verkligen är. Men trots det fungerar det helt ok. Det är ingen bok jag kommer att minnas jättemycket - inte som Sonjas sista vilja som fortfarande är favoriten av Åsa Hellberg. Men den var ändå helt ok.

2 kommentarer:

  1. Jag har inte läst något av Åsa Hellberg. Än. Men jag har faktiskt hennes Sonjas sista vilja i hyllan :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den gillade jag bäst som sagt men det blir rätt lättköpte grejer när någon är rik och generös :). Som den typen/genren av böcker ofta är.

      Radera