onsdag 27 juli 2016

Kommande böcker i augusti 2016

Det finns en del lockande böcker som kommer i augusti... Det värsta är att det säkert finns ännu fler än de jag redan upptäckt.


Jag tyckte mycket om Christ Cleaves Little Bee. Jag har visserligen inte läst boken Guld och jag är inte så förtjust i triangeldraman. Men om det inte tar över boken så kan den här definitivt vara något för mig.

Alla hjältar är förlåtna av Chris Cleave
Brombergs

"Kriget deklarerades kl 11.15 och vid lunchtid hade Mary North anmält sig som frivillig." 

Mary drömmer om att bli agent, men till sin stora besvikelse får hon istället i uppgift att undervisa barn som ingen vill ha. En av dessa är den mörkhyad pojken Zachary som evakuerades till landsbygden precis som alla andra skolbarn i London, men som skickats tillbaka eftersom ingen familj vill ta hand om honom. Zachary blir snabbt Marys favoritelev.

Mary inleder en passionerad kärleksrelation med skolinspektören Tom. Hans bästa vän Alistair har tagit värvning och befinner sig mitt i krigets epicentrum. När Alistair kommer tillbaka och möter Mary dras de tre in i ett tragiskt kärleksdrama som, allt medan kriget eskalerar och bomberna faller över London, utmanar allt de har tagit för givet.

Alla hjältar är förlåtna är ett starkt krigsdrama från Blitzens London om kärlek, förlust och stort mod. Det är en djupt mänsklig och gripande berättelse om hur kriget påverkar relationer, utmanar sociala normer och förändrar människor på djupet.


______________________________________________

Det här verkar vara ett familjedrama som kan passa mig.

Den gröna vägen av Anne Enright
Brombergs

Rosaleen Madigans barn har alla lämnat Irland och lever utspridda över hela världen. Men när Rosaleen på ålderns höst meddelar att hon bestämt sig för att sälja huset kommer de hem för att fira en sista jul tillsammans i barndomshemmet. Den stundade förändringen gör att de vuxna barnen känner att deras historia håller på att raderas ut. Familjen Madigan hamnar i ett vägskäl där valet står mellan att komma varandra närmre eller att helt bryta upp. 
Den gröna vägen är ett uppskakande familjedrama från en liten stad vid den irländska atlantkusten. Den mörka men skimrande berättelsen spänner över trettio år och är en historia om uppbrott, medkänsla, egoism och vad vi gör för att fylla tomheten inom oss. Detta är en välskriven, intelligent roman om sorg och kärlek från en av Irlands största författare. 
Anne Enright (1962) är en irländsk författare som tilldelades Man Booker Prize för den drabbande familjeberättelsenSammankomsten 2007. Boken blev hennes internationella genombrott. 2012 utkom också den bitterljuva kärlekshistorien Den glömda valsen på svenska.


______________________________________________ 

En ny dansk deckarförfattare kommer med en bok som kanske är lite för obehaglig för mig.

Flickorna på Englandsbåten av Lone Theils
Norstedts

Två danska flickor försvann spårlöst på en färja till England 1985. Många år senare dyker ett foto av dem upp i en gammal resväska i en second hand-butik i den lilla engelska kuststaden Brine.
Journalisten Nora Sand som arbetar i London för den danska tidningen Globalt börjar nysta i historien. Hon beger sig till Danmark för att undersöka flickornas brokiga bakgrund på en ungdomsinstitution. Snart dras hon in i ett fall med en ohygglig seriemördare som avtjänar ett livstidsstraff på det beryktade fängelset Wolf Hall. Samtidigt som hennes ungdomskärlek dyker upp oväntat i London gräver Nora så djupt i det gamla fallet att hon till sist får anledning att frukta för sitt liv.
Lone Theils har skrivit en skräll till deckardebut!


______________________________________________ 


Ett måste! Anna Lihammers serie om Kriminalkommissarie Carl Hell och polissyster Maria Gustavsson är en favorit hos mig.

Där gryningen dröjer av Anna Lihammer
Historiska Media

I den efterlängtade uppföljaren Där gryningen dröjer är kriminalkommissarie Carl Hell motvilligt stationerad i Berlin under olympiaden 1936. Efter brutala mord i Stockholm kallas Hell tillbaka för att leda utredningen, och till sin hjälp har han återigen polissyster Maria Gustavsson. Arbetet leder dem både till gåtfulla händelser i det förflutna och till skrämmande skeenden i samtiden. Vad hände egentligen under den där isande kalla polarexpeditionen 20 år tidigare? Och varför återvände deltagarna som skuggor av sina forna jag?








______________________________________________ 

Här kommer en ny serie som låter väldigt spännande!

Tills bara aska återstår av Lisa Bjurwald
Bladh by Bladh


Rebecka studerade vapnet i några sekunder innan hon upptäckte graveringen.

6 6 6. Vilddjurets tal.

Djävulen hade kommit till Värmland.

Stockholm, våren 2016. Rebecka Born har fått chansen att göra karriär som specialpolis inom Sektionen för särskilda hot (SSH), en elitgrupp som bekämpar terrorism och organiserad brottslighet.
Hennes första fall: Att utreda de mystiska morden på två kvinnor som hittats stympade och brända vid Klarälven. Väl på plats i Värmland ställs Rebecka inför en helt ny typ av hot ett hot som inte låter sig betvingas med vanliga polismetoder.
Vad har hänt de unga kvinnorna? Har en seriemördare börjat staka ut sina jaktmarker?

En skräckslagen tonårsflicka hålls inlagd på Karlstads psykiatriska klinik och vågar bara öppna upp sig bit för bit. Sitter hon på nyckeln till morden?
Medan Rebecka famlar i mörkret och misstänker att hon motarbetas av lokalpolisen börjar hennes egna demoner väckas till liv. En traumatisk händelse i tonåren har satt djupa spår. Nu hotas hennes karriär såväl som hennes psykiska stabilitet. 

Otäcka fynd på Rebeckas släktgård Ulfsby, numera förvandlat till flyktingboende, väcker bortträngda minnen till liv.
Har hennes egen kusin ett finger med i spelet? Finns det en ockult koppling till de mördade kvinnorna?
Samtidigt har några tagit upp jakten på flickan på sjukhuset. Några som till varje pris inte tänker låta sanningen komma fram
Detta är den första boken om Rebecka Born


______________________________________________ 

Jag har nyligen läst första boken och tyckte väldigt mycket om den. Nu är den tredje på väg ut.

Änglarna dansar i gryningen av Camilla Davidsson
Förlag: Bladh by Bladh


I Under Vintergatans alla stjärnor och Pensionatet vid världens ände har vi följt karriärtjejen Emmas vandring genom tillvaron och hennes svårigheter att göra kloka livsval. När vi möter henne i Änglarna dansar i gryningen ställs hon inför sitt livs största och svåraste beslut någonsin.

Ett år efter pilgrimsvandringen till Santiago de Compostela är livet rörigare än någonsin för Emma. Hon stressar och vantrivs på jobbet och spenderar sommaren på Fårö för att återhämta sig. Där har hon mot sin vilja blivit förtjust i Olle, en tjugo år äldre läkare som hon hyr en stuga av, och dessutom inlett en romans med jämnårige fondmäklaren Alex. 
När Emma får ett chockerande och omtumlande besked lämnar hon brådstörtat Fårö. I Stockholm återförenas hon med Alex, men hemkomsten blir allt annat än enkel. När valen blir för stora och svåra flyr Emma till väninnan Harriets hotell på Mallorca. Men kan en kort vistelse i bildsköna Deià verkligen hjälpa henne att fatta de beslut som krävs för att finna mening och lycka i tillvaron?



______________________________________________ 

Den här boken verkar rätt roande.

Människorna av Matt Haig
Massolit Förlag

En utomjordings perspektiv på människosläktet
När matematikprofessorn Andrew Martin hittas naken och irrande omkring på Cambridges gator en tidig morgon väcks naturligt nog en viss uppståndelse. Vad som först verkar vara någon sorts tillfällig sinnesförvirring visar sig snart vara av mer omfattande karaktär: Andrew Martin är totalt personlighetsförändrad.

Den enkla förklaringen är att professor Martins kropp har övertagits av en utomjording som kommer från den högteknologiska planeten Vonnadoria. Denna varelse har skickats till jorden i uppdrag att radera all information om den stora upptäckt professor Martin gjort - en upptäckt som hotar att ödelägga hela universum. 

På planeten Vonnadoria finns ingen dödlighet, inget hat, inget våld och inga hierarkier. Människorna ses som underutvecklade barbarer, och det är med den attityden utomjordingen startar sitt liv i Andrew Martins kropp. Men saker och ting utvecklas inte riktigt som hen tänkt sig. Vid sidan av all ondska och orättvisa på jorden finns det nämligen ganska underbara saker. Till exempel jordnötssmör, musik, poesi och kärlek.



______________________________________________ 

Den här boken kommer jag med mycket stor sannolikhet läsa!

Entry Island av Peter May
Modernista

När ett mord skakar om det isolerade ösamhället Entry Island beger sig kriminalinspektör Sime Mackenzie till den ensligt belägna ön, som del i ett utredningsteam från Montréal.
Entry Island har en befolkning på bara strax över hundra personer, och den rikaste av dem har just hittats mördad i sitt hem. Nerfläckad med sin makes blod börjar den dödes fru berätta en historia om en maskerad inkräktare beväpnad med kniv.

Utredningen tycks vara en formalitet; allt pekar mot hustrun. Men Sime blir som hypnotiserad av änkan och är övertygad om att han träffat henne tidigare - trots att det borde vara omöjligt. Och han börjar hemsökas av drömmar om ett avlägset förflutet på en skotsk ö, 500 mil därifrån, med honom själv och kvinnan i ledande roller.
Trots allt fler bevis är Sime övertygad om änkans oskuld. Och han dras in i en intensiv kamp mellan sin yrkesplikt och sitt eget, personliga öde. 

4 kommentarer:

  1. Den gröna vägen missade jag när jag kollade igenom nyheter. Den låter som något jag faktiskt måste fundera på :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du hittade ändå så många fler än mig :).

      Radera
  2. Hej Cissi,
    Så roligt att du är nyfiken på Tills bara aska återstår! Maila gärna min förläggare annika@bladhbybladh.se och be henne skicka dig ett gratis recensionex. Hälsa från mig :-)
    Varma hälsningar,
    Lisa Bjurwald (författaren)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Det ska jag göra. Spännande!

      Radera